header image
 

Fördelar med fettransplantation

I Sverige i dag utför ett stort antal plastikkirurger fettransplantation och under de senare åren har fettransplantationer blivit allt vanligare inom kosmetisk och rekonstruktiv kirurgi här i Sverige. I utlandet har det under många år varit en frekvent operation inom skönhets industrin. Metoden är relativt enkel. Den består i att fett tas från ett område och injiceras sedan till en annan plats på kroppen där det finns ett behov av mer fyllighet/volym.
Fördelen med denna metod är att det är Din egen vävnad som används och inte en främmande kropp som silikonimplantat eller permanenta fillers. Detta minskar riskerna för biverkningar och komplikationer som kan uppstå när ett främmande föremål placeras eller injiceras under huden. Bortstötning av främmande vävnad, det vill säga från en annan person, ar avsevärt det största problemet inom kirurgi.
Fettransplantation är en bra metod om man ska injicera en begränsad mängd fett. Vid försök att transplantera stora mängder fett finns det en risk för att fettcellerna dör. Detta beror på att fettcellerna i transplantatet får sin näring genom nära kontakt med den omgivande vävnaden på den plats det injiceras. Vill du flytta stora mängder fett, blir det ofta nödvändigt att göra det i flera omgångar. För en bröst förstoring är det normalt med tre till fyra ingrepp innan rätt volym har erhållits.

 

~ by admin on juni 18, 2011 . Tagged: ,Kommentarer inaktiverade.